
- Annemarie Haahr Kristensen
- Seniorkonsulent
- +45 72 240 240
- +45 40 85 07 63
- aak@antidoping.dk
Ansvarlig for informations- og forebyggelsesindsatsen i den organiserede konkurrenceidræt.
Er medlem af ADD's forskningsudvalg.
Hvis du rådgiver konkurrenceidrætsudøvere, kan du med fordel også læse afsnittet ’For konkurrenceudøvere’
Trænere og ledere i idrætten er centrale personer i udøveres idrætsliv, og de har stor indflydelse på udøvernes handlinger, holdninger, viden om antidopingreglerne, udvikling, præstation og trivsel. Dette gælder uanset hvilket niveau, man er træner eller leder på, og hvilken idrætsgren der er tale om.
Det er vigtigt, at trænere og ledere i eliteidrætten kender antidopingreglerne og deres rolle og ansvar. ADD har udviklet e-læringskurset 'Antidopingvejledning for trænere og ledere til eliteidrætsudøvere', hvor du som træner/leder får en overordnet introduktion til antidopingreglerne, din rolle og dit ansvar og dine muligheder for at vejlede dine udøvere i eliteidrætten.
Gå til e-læringsportalen
Det er ikke kun børn og unge, som skal lære om krop, sundhed og trivsel. Voksne omkring børn og unge i hverdagen, spiller også en vigtig rolle for kropstrivsel. E-læringskurset ’Unge, krop og trivsel’, giver trænere og ledere viden om, børn/unges påvirkning af krop, idealer og sundhed, og hvordan du som idrætsleder kan påvirke børn- og unge positivt og bidrage til at øge deres trivsel.
Gå til e-læringsportalen
Når du som træner vil hjælpe dine udøvere med at forstå, hvilke regler der gælder for dem, deres personlige ansvar, hvad man som udøver skal være opmærksom på, hvis man tager medicin eller kosttilskud og meget andet, kan du bede udøverne tage e-læringskurset ’Antidoping 1 – konkurrenceidræt’
Gå til e-læringsportalen
Eliteidrætsudøvere med forældre, der bistår børn i karrieren og dermed tæller som støttepersonale, kan du henvise e-læringskurset ’Antidopingvejledning for forældre til eliteidrætsudøvere’, hvor de får en introduktion til antidoping, deres rolle, ansvar og muligheder for at vejlede deres børn.
Gå til e-læringsportalen
Det er ambitionen, at idrætsudøvere og deres støttepersonales første møde med antidopingsystemet er gennem uddannelse, for at sikre at relevante målgrupper kender deres ansvar, deres rettigheder og deres forpligtelser, når de for alvor bliver en del af antidopingsystemet.
Derfor mødes ADD med alle specialforbund under DIF for at lægge uddannelsesplaner, der tager afsæt i forbundenes behov. Vi kortlægger sammen hvem, hvordan og hvornår, vi sikrer uddannelse af relevante målgrupper, og ikke mindst hvilke indsatser der skal til, f.eks. e-læring, webinarer, undervisning mv.
Kontakt aak@antidoping.dk for at høre nærmere om dit forbunds uddannelsesplan.
Idrætsorganisationer og specialforbund er afgørende for at hjælpe deres medlemmer til at kende og forstå antidoping. En intern ressource med viden om antidoping, som klubber, udøvere, trænere, ledere, forældre og mange andre kan gå til, kan være en stor hjælp i et forbund.
ADD tilbyder ’Antidopingvejlederuddannelsen’, hvor du bliver uddannet i at formidle, undervise og vejlede på antidopingområdet. Du kan med uddannelsen spille en aktiv rolle i at passe på din idræt.
Kontakt tbr@antidoping.dk for at høre om antidopingvejlederuddannelsen.
Du kan gøre en forskel og hjælpe med at skabe en god idrætskultur uden brug eller mistanke om doping, sikre lige vilkår og fremme fair konkurrence og træning. Hvis du har kendskab til eller bare mistanke om doping, så kan du viderebringe din viden til ADD, der har ressourcerne til at håndtere oplysninger, vurdere informationerne og handle på dem, hvis det er nødvendigt.
Det er muligt at være anonym, og du kan indberette via Stop Doping.
WADA udbyder undervisnings- og informationsmateriale til støttepersonale på engelsk.
Du kommer igennem viden om dopingkontrolproceduren, doping og idrætsmedicinsk etik, Dopinglisten, medicinsk dispensation (TUE), introduktion til gen-doping, bivirkninger samt det biologiske pas. I materialet er inkluderet tre moduler, der dækker emner der vedrører Olympiske begivenheder f.eks. IOC’s politik om ’nålefri’ lege.
Gennemfør uddannelsen ved at logge ind på WADA's e-læringsmodul
Ansvarlig for informations- og forebyggelsesindsatsen i den organiserede konkurrenceidræt.
Er medlem af ADD's forskningsudvalg.
Ansvarlig for forebyggelse af og information om doping i den organiserede idræt - herunder undervisning og udvikling af undervisningsmateriale.
Oplever du uacceptabel adfærd i eliteidrætten, kan du indberette din viden til EliteSupport:
Scan QR-koden, og send dine oplysninger via sikker sms til EliteSupport.